top of page

Undervisningskortfilm

om unges dårlige søvnvaner.

Danske unge oplever i stigende grad et behov for at være koncentrerede i skolen, engagerede i sociale aktiviteter og fokuserede på arbejdspladsen. Derfor er god søvn en af de vigtigste elementer for at få en optimal og konstruktiv dag. Men med et stadig voksende udbud af bl.a. devices, sociale medier og underholdning kan det være svært at prioritere noget så kedeligt som søvn.

I denne serie af kortfilm besøger værten Mads Bork Jepsen fem forskellige unge som hver især har en dårlig søvnvane. I filmene lærer du, hvorfor unge har så svært ved at få en god nats søvn, hvad dårlig søvn betyder for fagligheden, psyken og fysikken og hvad du konkret kan gøre for at øge din livskvalitet væsentligt gennem bedre søvn.

TV-skærm

Niklas har en KÆMPE fladskærm placeret klods op ad sin seng. Og hver aften kører tv-et på fulde drøn inde han falder i søvn - og mens han sover.

Smartphone

Stine kan ikke sove, medmindre hun ligger under dynen med iPhonen i hånden og plejer de sociale medier. Og når hun endelig falder i søvn, skal telefonen konstant ligge klar indenfor rækkevidde.

Mad før sengetid

Håkon vil ikke gå til køjs på tom mave. Derfor skal der tit spises en snack eller to eller tre umiddelbart inden sengetid.

Musik i ørerne

Emma har fået for vane at høre musik hver eneste aften, når hun skal falde i søvn. Med earphones i ørerne lægger hun sig til at sove og venter på, at den faste playliste spiller hende til drømmeland.

Alkohol

Laura oplever ofte, at der i weekenderne ryger en hel del alkohol indenbords få timer før der skal soves.

Sammenklip

Der findes mange dårlige vaner som kan spolere din søvn. Her er et sammendrag af de fem Sov Godt-film.

Sov Godt-projektet er støttet af

bottom of page